✔ 100% Fresh dates  ✔ Sustainable harvest

✔ Free shipment Benelux & Germany from € 50,-

Nederlandse Site Engelse site

Date versus banana

Zodra je de supermarkt binnen wandelt zie je ze meestal al liggen. De gele banaan naast de appels en de peren. Tegenwoordig bij een gemiddeld huishouden niet meer weg te denken, een voedzaam tussendoortje en het vult ook nog eens lekker!
Nu pakken we meteen een van de bekendste fruit soorten maar is dan ook vergelijkbaar in voedingswaardes met onze Dalia Sukkary dadel.
De bananen zijn in verhouding tot ander fruit rijk aan kalium en magnesium. Plus ze bevatten het aminozuur tryptofaan, dat door het lichaam wordt omgezet in serotonine. Dit zogenaamde stofje ‘sertonine’ staat ook wel bekend om een ‘feel good’ neurotransmitter die je blijer maakt, minder hongerig en pijnprikkels kan helpen verzachten. (1)
Er zitten dus veel voordelen aan een banaan maar als je de vergelijking maakt met de Sukkary dadel is deze kleine baas in verhouding hoger in micronutriënten. Ook wel mineralen en spoorelementen genoemd. Daarbij bomvol aan goede energie, voedingsvezels, vitamine, mineralen en ook anti-oxidanten.  

 

De Dalia Sukkary is ook nog eens uitzonderlijk ten opzichte van andere dadels. Yogi & Yousef dadels groeien in een vruchtbare oase in de Arabische woestijn en bevatten veel
voedingsstoffen waaronder Vit. A, B1, B2, C, K & essentiële mineralen (tot 5 x meer dan reguliere
dadels). Dit komt door de grond waarin ze groeien, de manier waarop er met de dadels omgaan en omdat de dadels na het plukken direct gekoeld worden. Conclusie is dat je opeens geen bananen meer moet gaan eten, afwisseling in voeding is natuurlijk het beste om te doen!


We hebben in een mooi overzichtje hieronder de macro als micronutriënten voor je opgesteld zodat je het verschil tussen de dadel en banaan kan zien!

(1)  WebMD. (z.d.). L-tryptophan. Geraadpleegd op 12 februari 2020, van https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/l-tryptophan-uses-and-risks

Free shipment Benelux & Germany

from € 50,-

Sustainably sourced

From Saudi Arabia

100% Natural dates

Direct from the palm tree

Safe and fast checkout

Payment methods

Yogi & Yousef newsletter

Stay up to date

  • – Discounts
  • – New Products
  • – Recipes
  • – Behind the Scenes

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

© YogiYousef