✔ 100% Fresh dates  ✔ Sustainable harvest

✔ Free shipment Benelux & Germany from € 50,-

Nederlandse Site Engelse site

Dadels? 10 wetenswaardige weetjes!

De oudste vrucht ter wereld en door nomaden ‘het brood van de woestijn’ genoemd. 10 Wetenswaardige weetjes over onze Yogi & Yousef dadel van palm tot klant:

1. Trossen dadels aan palmbomen

Dadels groeien in trossen aan palmbomen. Eén palmboom produceert zo’n 60 tot 100 kilo dadels per seizoen. Op dit moment staan er in de dadelplantages zo’n 4000 palmbomen waar onze heerlijke Yogi & Yousef dadels aan groeien.

2. Meer dan 1001 verschillende soorten dadels

Er bestaan ongeveer 1500 verschillende soorten dadels in de wereld. Dadels groeien in warme streken, zoals Afrika, Amerika en in het Midden-Oosten. De dadels van Yogi & Yousef groeien in Saudi-Arabië in een vruchtbare oase middenin de woestijn. Van al die soorten, plukt en verpakt Yogi & Youssef de lekkerste soort: de sukkary dadel. Uniek in Europa, heerlijk zacht en zoet met een karamelachtige smaak en boordevol voedingsstoffen.

3. Van klein & groen naar zacht & gebruind

Een dadel groeit in 4 fasen. De dadel ziet het levenslicht als een klein, hard en groen besje. Onder het genot van de zon worden de dadels zacht en gebruind. Ze ‘smelten’ dan van onder naar boven. Als de dadels te lang blijven hangen aan de palm worden ze uiteindelijk droog. Voor een mooie zachte dadel is het dus belangrijk om op tijd met oogsten te beginnen.

4. 50 Tinten bruin

Dadels kunnen qua kleur afwijken van elkaar. De dadel is immers een puur natuurproduct en elke dadel is uniek. Eén van de belangrijkste factoren voor de tintkleur is de locatie van de palmboom. Maar ook het moment van plukken en de positie van de dadel in de tros. Aan de buitenkant van de tros krijgen de dadels een wat lichtere kleur, aan de binnenkant wat donkerder. Al deze factoren geven letterlijk en figuurlijk kleur aan onze Yogi & Yousef dadels. Ondanks het verschil in kleur, is er geen verschil is in kwaliteit. De Yogi & Yousef dadel blijft even heerlijk zoet en zacht!

5. Pluk de vruchten

We kunnen niet zonder onze plukkers! Eén persoon plukt zo’n 75 kilo per dag, in de avond en in de ochtend! Elke palm wordt minstens 4 keer tijdens het seizoen bezocht om de zachte dadels te plukken.

6. Beestjes

Insecten leggen eitjes in droge en/of gedroogde dadels. Om te voorkomen dat er insecten in onze dadels terecht komen, plukken we ze als ze zacht zijn. De dadel is dan niet alleen het allerlekkerst, maar zo voorkomen we dat insecten onze dadels als snack gebruiken. Veel dadelproducenten vergassen hun dadels om insecten te weren. Wij doen dit niet! Het is nutteloos en slecht voor milieu en mens; insecten in dadels kan je simpel voorkomen door zachte dadels te plukken.

7. Keep it cool!

Na het plukken van de hele oogst worde de dadels uitgesorteerd. De dadels worden gekoeld opgeslagen en verscheept naar Nederland. Ze blijven gekoeld tot we ze uitsturen naar jou, onze klant. Zo blijven de dadels heerlijk vers.

8. Verpakt in een duurzaam jasje

In Nederland aangekomen worden ze verpakt in een sociale werkplaats. Drie jaar geleden begonnen Yogi & Yousef met een verpakking van plastic met een hulsje eromheen. In de tussentijd hebben we gewerkt aan het verminderen van de verpakkingsmateriaal, met onze huidige verpakking als resultaat. Binnenkort willen wij zelfs gaan testen of wij de dadels ook met biologische afbreekbare folie kunnen verpakken. We streven ernaar om ons milieu zo min mogelijk te belasten.

9. Suikervervanger

Dadels kunnen goed gebruikt worden als vervanger van geraffineerde suikers. Onze Dates for foodmakers zijn uitermate geschikt voor het maken van zachte smoothies, muesli’s, energy bars en taartjes. Mmmmm…

10. The Healthy Snack

Dadels zijn gezond, maar de dadels van Yogi & Yousef al helemaal; een 100% natuurlijke dadel, vrij van pesticiden, zonder chemische behandeling en zonder toevoegingen zoals conserveringsmiddelen of glucosestroop. Onze dadels bevatten maar liefst 9 mineralen, waaronder calcium, kalium en koper.

Dit jaar hebben Yogi & Yousef al meer dan 17 miljoen dadels geplukt. Dat is 1 dadel voor iedere Nederlander! Maar nog lang niet iedereen is er mee bekend, help je ons? Deel dit bericht op social media en vertel je vrienden waarom jij fan bent van Yogi&Yousef 🙂

Free shipment Benelux & Germany

from € 50,-

Sustainably sourced

From Saudi Arabia

100% Natural dates

Direct from the palm tree

Safe and fast checkout

Payment methods

Yogi & Yousef newsletter

Stay up to date

  • – Discounts
  • – New Products
  • – Recipes
  • – Behind the Scenes

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

© YogiYousef