More Views

Favorite

Mini donuts met dadelglazuur

Ontbijt, Lunch, Tussendoor

Short Description

Mini-donuts met dadelglazuur Gek op donuts? Maak ze lekker zelf! Super makkelijk en een mooi alternatief voor de ongezonde donuts uit de supermarkt. Met dit recept maak je een deeg van dadels, noten en kokos. Je rolt het deeg in de bekende ronde vorm en als glazuur smeer je er een heerlijk laagje dadelspread van Yogi & Yousef op. Recept van Nora French (@_norafrench_)

Ingredients

Ingrediënten: 150 g amandelen 100 g gerapte kokos 150 g dadels (ontpit) 2 el water 1/2 tl vanille extract snufje zout 1 pot Yogi & Yousef date spread naar keuze (bijvoorbeeld lemon coconutof salted date caramel) op kamertemperatuur. Topping: Kokossnippers, citroenrasp, blauwe bessen, cacao nibs, gesmolten chocolade. Keukenhulpje:Keukenmachine

Preparation

Bereiding: Maal in de keukenmachinede amandelen grof, voeg de kokos, dadels, water, vanille extract en zout toe en mix tot een kruimelig deeg. Als het deeg aan elkaar plakt, dan is het goed. Is het deeg nog wat droog en valt het uit elkaar, voeg dan een 1 el water of 2 extra dadels toe. Verdeel het deeg in 8 porties en maak er een rolletje van, vouw de uiteinde naar elkaar en vorm er mooie mini-donuts van inclusief een gaatje in het midden. Besmeer elke mini-donut met een laagje date spreaden versier ze met je favoriete topping.

""