More Views

Favorite

Peanutbutter Caramel Icecream Tarts

Alle, Tussendoor

Short Description

Dit héérlijke recept van Nina Leus van Theveganstudent moet je proberen! Hij is makkelijk te maken en bevat onze Creamy Caramel dadelspread!

Ingredients

-3 rijpe bananen -1 grote eetlepel pindakaas -1 theelepel kaneel -3 eetlepels Yogi & Yousef dadelpasta Creamy Caramel -50 gram pure chocolade-handje ongezouten pinda’s

Preparation

1.Ontdoe de bananen van hun schil, snijd ze in plakjes en doe ze in een tupperware in de vriezer voor minimaal 12 uur.

2.Doe de bevroren bananen stukjes in een blender samen met de pindakaas en kaneel. Blend het geheel tot een gladde substantie, net zoals roomijs.

3.Bedek de muffinvormpjes met voldoende huishoudfolie zodat het een stuk makkelijker is ze later eruit te krijgen. Verdeel het bananenijs over 4 muffinvormpjes en stop dit terug in de vriezer voor minimaal 4 uur.

4.Haal de muffinvorm uit de vriezer enverdeel vervolgens de dadelpasta over de 4 met bananenijs gevulde muffinvormpjes. Stop dit vervolgens weer voor ongeveer 1-2 uurtjes in de vriezer.

5.Smelt vervolgens de chocolade au-bain marie en hak de pinda’s fijn. Lepel de chocolade als een toplaag over de dadelpasta laag. Strooi er gelijk wat gehakte pinda’s overheen voordat de chocolade stolt. Dit kan direct gegeten worden of weer terug de vriezer in voor consumptie op een later moment. Enjoy!

""